Ползи от Хималайската сол Хималайската сол съдържа над 80 минерали

...
Ползи от Хималайската сол Хималайската сол съдържа над 80 минерали
Коментари Харесай

Не Сте И Предполагали За Какво Може Да Се Използва Хималайската Сол, Освен За Готвене!

Ползи от Хималайската сол

Хималайската сол съдържа над 80 минерали и детайли. Около 85% от състава й е натриев хлорид, а останалите 15% включват магнезий, калций, калий, натрий, бикарбонат, бромид, борат, стронций, флуорид и други

Поради съществуването на тези минерали Хималайската сол има следните потребни дейности:

Разтваря и отстранява нездравословните токсини;
Създава електролитен баланс;
Повишава хидратацията;
Регулира наличието на вода, както вътре в клетките, по този начин и отвън тях;
Балансира водородният индикатор pH и оказва помощ за понижаване на киселинния рефлукс;
Предотвратява мускулните спазми;
Подпомага метаболизма;
Укрепва костите;
Понижава кръвното налягане;
Помага на червата да всмукват по-добре питателните вещества;
Предпазва от гуша (увеличение на щитовидната жлеза);
Подобрява циркулацията в организма.
Смята се още, че покачва либидото, понижава признаците на стареене и оказва помощ за детоксикацията на организма от тежки метали.

Розовата Хималайска сол против елементарната морска сол

Розовата сол се добива в планината, само че механически тя също е морска сол. Солта идва от соленоводните морски басейни – океани, морета и езера. Хималайската сол обаче е защитена от всевъзможни външни въздействия и заради това се счита за най-чистата форма на морска сол в света.

Предлаганата на пазара рафинирана готварска сол е лишена от всички потребни минерали, с изключение на натриевия хлорид. Освен това тя е подложена термична и химическа обработка. Съдържа и противослепващи сътрудници, които пречат на солта да се разтвори в организма. По този метод тя се отсрочва в органите и тъканите, а това води до тежки здравословни проблеми. И най-после, йода, който се прибавя в готварската сол най-често е синтетичен, което го прави сложен за култивиране на тялото. Шокиращо е, само че съгласно законодателството на множеството страни в готварската сол е разрешено да се съдържат до 2% добавки.

Различните приложения на розовата Хималайска сол

За готвене – солта се смила авансово, слага се в солница и се употребява като всяка друга сол.

Солни плочи – употребяват се като подноси, подсолявайки леко усета на продуктите върху тях. Могат да се употребяват по няколко метода: Охладени – може да поставите върху тях плодове, зеленчуци, суши,сирене и др.; Замразени – за студени десерти, сорбета и др.; Нагорещени – за изсушаване и стопляне на зеленчуци, скариди, филе от риба, фино нарязани пържоли или даже за пържене на яйца. Плътните солни блокове обезпечават отмерено систематизиране на топлината по цялата им повърхнина. Най-хубавото на плочите с Хималайска сол е, че имат естествено анти-микробно деяние и почистването им изисква единствено едно бързо изплакване.

За баня – разтворена във ваната Хималайската сол има детоксикиращо деяние. Нейните хранителни съставки подтикват кръвообращението и успокояват болките в мускулите. Наличието на над 80 минерали и детайли подхранва кожата и носи лековит и лечебен резултат върху мозъка и тялото.

Пречистване на въздуха – това са кристалните скални лампи с Хималайска сол, които пречистват въздуха.

За украса – на пазара се оферират от ден на ден красиви интериорни предмети за дома, направени от Хималайска сол.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР