Поляците са за Украйна, но срещу украинците, показва доклад от

...
Поляците са за Украйна, но срещу украинците, показва доклад от
Коментари Харесай

Социологическо изследване показва: Поляците са за Украйна, но срещу украинците

Поляците са за Украйна, само че против украинците, демонстрира отчет от социологическо проучване, представено от полското издание wiadomosci.onet.pl.

Имаме проблем и то сериозен. В общественото пространство битува убеждението, че поляците са цялостни с благосклонност към украинците. Успяхме да раздадем медали за това, одобряваме благодарности от Украйна, само че това към този момент не е правилно. Това сигурно беше казусът през първите месеци, когато реагирахме със състрадание на експлоадирането на войната и съветското принуждение. Страхът от Русия, която е мощен фактор за консолидираното на поляци и украинци, също изигра своята роля, без значение от настроенията. За страдание благосклонността към този момент не е преобладаващото възприятие измежду поляците.

Социологическите проучвания демонстрират, че във всички обществени и възрастови групи, в огромни и дребни градове и без значение от пола, доминират отрицателните усеща към бежанците от Украйна.

Сред аргументите за отрицателни усеща респондентите показват, апропо: приоритет в достъпа до медицински услуги, включване на бежанци в обществените стратегии.

Украинците станаха жертви на недоволството от влошаващото се икономическо състояние на поляците и същото нещо, което преди този момент настрои поляците против други поляци, работеше против бежанците.

 

Точно това се случи в Германия през 2015 година, където медиите и политическите елити не артикулираха възходящото отвращение към бежанците, а микроскопичната партия AfD внезапно прерасна в третата политическа мощ в страната.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР