Полузащитникът на Челси Матео Ковачич е под карантина след положителен

...
Полузащитникът на Челси Матео Ковачич е под карантина след положителен
Коментари Харесай

Ключов играч на Челси също е с коронавирус

Полузащитникът на Челси Матео Ковачич е под карантина след позитивен тест за ковид и ще пропусне последната среща на отбора от Шампионската луга против Зенит (Санкт Петербург), съобщи мениджърът на лондончани Томас Тухел. Хърватинът, който има пет асистенции, се завърна в шампионата за първи път през октомври, откакто травма го извади от последните осем мача на Челси във всички шампионати.

"Матео беше на подготовка през вчерашния ден с огромна усмивка и беше същинско наслаждение да го имам още веднъж в отбора, само че той даде позитивен тест през днешния ден за КОВИД-19 и е в изолираност ", сподели Тухел пред кореспонденти преди мача в сряда. "Бях наясно, че това с COVID-19 може да се случи и не съм удовлетворен освен като управител, само че и като човек. Но това е действителността сега, тъй че би трябвало да сме подготвени за адаптиране и обезпечаване здравето на хората ", добави той.

Бен Чилуел, Н'Голо Канте, Трево Чалоба и Жоржиньо също са отвън състава за мача поради травми. Кай Хаверц накуцваше на полувремето при загубата с 2:3 от Уест Хям във Висшата лига през уикенда, само че германецът възобнови тренировки през днешния ден.

Тухел сподели, че в Челси има "остро претоварване " заради травми и натоварена стратегия, като тимът би трябвало да играе още шест мача във всички надпревари този месец, откакто се завърне от Русия. "Поради травми на някои позиции, като централния полузащитник, ние се борим, само че мачът на следващия ден не е проблем от позиция на претоварване ", добави Тухел.

"Проблемът е идната среща в събота против Лийдс, тъй като ще загубим време за сън, ще се върнем доста рано в четвъртък... Тогава се изправяме против сериозен тим като Лийдс, който се е подготвил за този мач ", разяснява мениджърът. Челси към този момент се класира за етапа на елиминациите на Шампионска лига и е с еднакъв брой точки с Ювентус (по 12) отпред в група "H ".

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР