Полуразрушеният склад, паметник на културата, на ул.Одрин 8 в Пловдив

...
Полуразрушеният склад, паметник на културата, на ул.Одрин 8 в Пловдив
Коментари Харесай

Дават нов живот на полуразрушен склад в Пловдив

Полуразрушеният склад, монумент на културата, на ул. " Одрин " 8 в Пловдив ще бъде възобновен в достоверния му тип. До десетина дни ще стартира и укрепването на здравите елементи от фасадите и почистване на отломките, заяви основният проектант на Пловдив Димитър Ахрянов.

По думите му, такава подготвеност е била декларирана от притежателите на постройката на среща предходната седмица в НИНКН сред шефа на Института арх. Петър Петров, основния проектант на Пловдив и особено завърналите се от чужбина притежатели.

Трите страни се съгласихме, че надстрояване на склада няма да има и постройката ще бъде възобновена по този начин, както е била преди събарянето, акцентира още Ахрянов.

Той добави, че за плановете за реституция на изгорелите тютюневи хранилища на Кудуглу има издадено строително позволение , което към момента не е влезнало в действие, защото процедурата не е финализирана. За склада на Сточна гара се чака решението на НИНКН за статута на постройката дали е монумент на културата или не, посочи още Ахрянов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР