Полуфиналите на Европейското първенство по хандбал в Хърватия вече са

...
Полуфиналите на Европейското първенство по хандбал в Хърватия вече са
Коментари Харесай

Ето ги най-красивите голове от втората фаза на Евро 2018

Полуфиналите на Европейското състезание по хандбал в Хърватия към този момент са ясни. Световният първенец Франция ще спори с четирикратния финалист Испания (нито един трофей), а златните медалисти от Рио 2016 Дания излизат в скандинавско дерби против рекордьора по завоюва европейски трофеи Швеция (4). Четирите отбора продължиха напред след страхотна борба в двете групи от втората фаза на шампионата. Всички дуели от нея се играха в Загреб и Вараждин, а феновете станаха очевидци на безчет впечатляващи осъществявания.

Разбира се, най-вече аплодисменти и внимание постоянно обират изумителните голове. Предлагаме ви петте най-запомнящи се попадения, които бяха дело на:

5. Каспер Мортенсен, Дания - лявото крило в датския състав разполага с необикновено точна дясна ръка. Най-ярката проява е от дуела против Словения, в който Мортенсен прати топката в горния ляв ъгъл без да отнеме от мощта на осъществяването си. Гол от крилото по учебник.

4. Никола Клер, Франция - аварийният разпределител на " петлите " получи опция за изява в дуела против Швеция и единствено по какъв начин я употребява! След като в две следващи набези направи обикновени неточности и подари топката на противника, плеймейкърът реши, че би трябвало да покаже същинските си умения. С три големи крачки на скорост той проби отбраната и изстреля топката неспасяемо. Реакцията след попадението споделя всичко за неговите страсти.



3. Ейвид Танген, Норвегия - от всеки състезател на позицията гард се чака да има страховит отскок и свиреп мощен удар, посредством който да бележи попадения даже оттатък 9-метровата линия. В наши дни обаче даже и мощните момчета би трябвало да разполагат с фини докосвания и техника. Затова и Танген реши да преодолее вратаря на шведите Апелгрен с внезапно придвижване от китката, пускайки топката сред краката на съперника си.

2. Борут Мачковшек, Словения - третият от международното състезание през 2017 година тим на Словения не оправда високите упования на Евро 2018, само че в някои дуели въпреки всичко загатна за цялостния си капацитет. Скоростта, темпото и ексцентричните комбинации в офанзива са може би най-силните страни в играта на словенците. Така че полетът на Мачковшек не трябва да ни изненадва, само че пък не може да отречем, че е в действителност впечатляващ.

1. Марко Мамич, Хърватия - още един гард, който постоянно избира да бележи с техника, а не с груба мощ. Прекрасен финт и още по-великолепно завършващо допиране, което му обезпечи първо място в влиятелната ранглиста.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР