Полуфиналистът от последното европейско първенство Дания стартира квалификациите за следващото

...
Полуфиналистът от последното европейско първенство Дания стартира квалификациите за следващото
Коментари Харесай

Дания показа своята версия на Холанд и забрави ужаса от предишния сблъсък с Финландия

Полуфиналистът от последното европейско състезание Дания започва квалификациите за идващото с домакинска победа с 3:1 над Финландия в група “Н ”. Младият нападател Расмус Хьойлунд, който дебютира за първия отбор едвам преди няколко месеца, наниза хеттрик. Това за него въобще са първи попадения с националната фланелка, като те пристигнаха и в първата му среща като титуляр.

20-годишният стрелец на Аталанта беше прецизен за 1:0 в 21-вата минута.

Гостите обаче изравниха в 53-тата с първия си шут в очертанията на вратата, като голмайстор стана Оливер Антман.

Датчаните обаче преобладаваха съвсем от самото начало и Хьойлунд възвърне задатъка на своите в 82-рата. В добавеното време той се разписа още един път.

Единственото неприятно нещо за “червения динамит ” беше контузията на Андреас Кристенсен. Защитникът на Барселона напусна още в 18-ата минута, откакто усети някакво неразположение в единия крайник.

Този мач върна спомените и за срещата сред Дания и Финландия на Евро 2020. Тогава, на същия стадион в Копенхаген, още във втория ден от шампионата, се стигна до случая с Кристиан Ериксен, който колабира и едвам оцеля. Тази вечер полузащитникът на Манчестър Юнайтед не беше на терена, тъй като е контузен.

В другите срещи от тази група Слования надделя Казахстан с 2:1 като посетител, а Северна Ирландия пребори Сан Марино с 2:0, също на непознат терен.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР