Полуфиналът на Световното първенство по футбол за жени между Австрия

...
Полуфиналът на Световното първенство по футбол за жени между Австрия
Коментари Харесай

Женски футболен мач подобри рекорд по гледаемост

Полуфиналът на Световното състезание по футбол за дами сред Австрия и Англия, приключил с победа на британките с 3:1, е подобрил върха по гледаемост по малкия екран за всички времена, като 7 милиона души са го гледали съгласно статистиката, уточни Агенция Франс Прес.

Загубата на Австралия в един миг е събрала 11,5 милиона фенове пред екраните измежду популацията на страната, което е към 25 милиона души.

Средната гледаемост е била 7,13 милиона против 4,2 милиона, които са гледали четвъртфинала на Австралия, в който отборът победи Франция след осъществяване на дузпи.

Това е доста повече от хората, които са гледали успеха на локалната тенис фаворитка Ашли Барти на финала на Откритото състезание на Австралия през 2022 година, както и на 5,56 милиона фенове, които са гледали загубата на Лейтън Хюит на финала на същия шампионат през 2005 година.

Телевизия " Ченъл Севън " съобщи, че това е най-гледаната емисия в историята на австралийската телевизия от 2001 година, след като се води статистика. 
След загубата на полуфинала отборът на Австралия ще играе в дуел за третото място против тима на Швеция в събота в Бризбън. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР