Получило се е едно разделение между българи и цигани, една

...
Получило се е едно разделение между българи и цигани, една
Коментари Харесай

Ген. Васил Василев формулира 3 прости правила за справяне с циганската престъпност

Получило се е едно разделяне сред българи и роми, една голяма, голяма бездна. Как ще бъде запълнено това нещо, просто не знам. Не съм политик, не желая и да бъда, само че като човек, който дълго се е занимавал със сигурността, виждам тази бездна, виждам по какъв начин това население се отдалечава от човешките правила на живот.

Това предизвестие насочи в предаването "Всичко коз " по Канал 3 някогашният шеф на полицията ген. Васил Василев във връзка със снощните митинги в Габрово поради циганския побой над продавач в града. Според него страната не подхваща съответните дълготрайни ограничения, които той формулира в 3 елементарни правила: обучение, работа, надзор. "Ако тези правила не се наложат, и то със скорошни темпове, с всеки изминат ден вървим по инерция надолу, нямаме съпротивителни сили да се оправим с това придвижване. Няма да реализираме прогрес, в случай че продължаваме по този начин да разсъждаваме - да ухажваме тази общественост преди избори. Ако вършим в този момент единствено с предизборна цел, никакви ограничения няма да има, тъй като са с предизборна цел. Но в случай че се мисли съществено, да се създадат и да се наложат разпоредбите с благосклонност и насила - обучение, работа, надзор, това са те. Всичко това би трябвало да се облече в законодателна рамка и да стартира да се ползва. Но те и ние не сме ли едно? ", запита генералът, който предизвести: "Проблемът остава и то със страшна мощ. Не съм политик, само че в случай че се разсъждава по този начин - нанадолнището е ужасно стръмно, неповторимо стръмно, там рухването е чупене на глава, на врат. Тези хора живеят в безчовечен условия, няма ли някой да отиде, да се проведат действени мероприятия с тези хора, да живеят по-човешки ", акцентира Васил Василев.

Днешното изказване на вицепремиера Каракачанов за ограниченията в Габрово военачалник Василев дефинира като "театрална сцена ". "Като ги събра, знаете ли какво взеха решение? Аз не знам и вие не знаете. Проверки ще се правят, а какво вършим, с цел да няма това напрежение? Какви ограничения ще вземем? Законите се постановат и с благосклонност, и с насила. Ще спрем ли най-сетне с това разселване, с тези неспазвания на всички закони и правила. Хубаво е свободното напредване, само че това население е без правила, не съблюдава правила и това нервира другото население ", посочи генералът.

Той се усъмни в резултата на взетите до момента ограничения след ескалацията на етническото напрежение в други обитаеми места. "Какво стана в Асеновград? Никой не помни. Сложиха един фургон с надпис на него "Полицейски сектор ". Това ли бяха ограниченията?! "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР