„Получихме по-голяма подкрепа от тази, която се вижда. Имам предвид

...
„Получихме по-голяма подкрепа от тази, която се вижда. Имам предвид
Коментари Харесай

Борил Соколов за ФАКТИ: Българско лято получихме по-голяма подкрепа от тази в резултатите от ЦИК

„ Получихме по-голяма поддръжка от тази, която се вижда. Имам поради в резултатите, оповестени от ЦИК все още. Ние считаме, че част от вота ни не е стигнал, където би трябвало. Смятаме, че е допустимо да има операции “.

Това сподели пред ФАКТИ ръководителят на политическата самодейност на предприемача Васил Божков Политическа партия „ Българско лято “ Борил Соколов. Свързахме се с него, с цел да приказваме за резултата, който партията получи на парламентарния избор на 4 април. Припомняме, че „ Българско лято “ се яви на изборите чрез мандатоносител – БНО. При обработени 98.93% от протоколите у нас, резултатът на БНО („ Българско лято “) е 94 004 гласа или 2.96% от вота.

Борил Соколов разясни, че от „ Българско лято “ считат, че част от гласовете, които са получили въобще не са били регистрирани. „ Искам въпреки всичко да благодаря за всички, които избраха на гласоподават за нас. Дори да знаеха, че гласът им може да не бъде зачетен, все пак те ни поддържаха. И то ни поддържаха в едно медийно затъмнение, което имаше към нас. Социолозите очевидно също останаха „ сюрпризирани “ от резултата, който имаме. Продължаваме обаче “, сподели Соколов.

Относно това дали „ Българско лято “ ще се яви на идващите избори, той беше безапелационен: „ Да, сигурно. Сега ще работим, с цел да доизградим нашите структури, да усъвършенстваме нещата. Смятаме, че идващите избори няма да са проведени от ГЕРБ. Ще участваме и ще се борим за много по-сериозни резултати “.

На въпроса дали чака идващите избори да са предварителни да са в близкото бъдеще, Соколов отговори: „ Очаквам идващите парламентарни избори да бъдат дружно с президентските. На тях към този момент ще се явим с „ Българско лято “, а не с мандатоносител, тъй като партията ни към този момент е записана “.

В края на диалога Борил Соколов описа за два сигнала за операции, получени от симпатизанти на „ Българско лято “. „ Получавам доста сигнали от наши съидейници. Например в този момент една дама ми писа от Финландия, сподели ми, че там има три секции, а до момента е обработена единствено една. От ЦИК обаче декларират, че към този момент имат 100% от гласовете от чужбина. В последните дни съм си писал може би с повече от 1000 индивида. Един различен наш симпатизант ни писа отново за проблем. В секцията, в която той и други негови другари – общо 15 души, са дали своят вот за БНО (бел.: мандатоносителят на Българско лято “), най-после са регистрирани 0 гласа “, сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР