Полското село Пшеводув е мястото, където ракета падна и уби

...
Полското село Пшеводув е мястото, където ракета падна и уби
Коментари Харесай

Пратеник на bTV в Полша: Хората са близо физически и емоционално до войната


Полското село Пшеводув е мястото, където ракета падна и умъртви двама служащи. Полското държавно управление призна, че ракетата е на украинската противовъздушна защита. Украйна и нейната гражданска инфраструктура бяха подложени на масиран обстрел от страна на Русия и по тази причина се допуска, че Противовъздушна отбрана на Украйна е изстреляла този снаряд, тръгнал по непредвидена траектория.

Президентът на Полша и представители на НАТО потвърдиха, че ракетният гърмеж е инцидентен случай и успокоиха, че нищо не насочва към догатката, че той може да се повтори.

За първи път войната излезе от територията на Украйна и попадна на територия на НАТО. Екип на bTV се намира на мястото на ракетния гърмеж.

Село Пшеводув е доста едва обитаем аграрни регион в Полша. Мястото се намира на 6,5 км от Украйна и на 50 км по права линия от Лвов. Двамата починали са се намирали в някакъв тип земеделска техника. Докато са работили, ракетата е паднала върху тях. До мястото на ракетния взрв продължава да няма достъп.

След новината за падналите ракети, паника обхвана светът. Първоначалните реакции на някои страни бяха за активиране на член 5 от Договора на Северноаталнтическия пакт, който значи, че страните от НАТО би трябвало да се намесят, в случай, че една от страните е нападната.

След първичната си остра реакция, международните водачи направиха извод, че това е инцидентно попаднал на територията на Полша снаряд.

Все още няма удостоверение каква тъкмо е ракетата, само че се твърди, че тя е от вида C-300.

Около 2 милиона украински бежанци се намират в Полша. Тя е страната, която оказва помощ най-вече на Украйна във войната. Хората са съпричастни и са близо както физически, по този начин и прочувствено до войната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР