Полското министерство на отбраната заяви днес, че е отзовало полския

...
Полското министерство на отбраната заяви днес, че е отзовало полския
Коментари Харесай

Разследване за шпионаж: Полша отзова свой командир на Еврокорпуса

Полското министерство на защитата съобщи през днешния ден, че е отзовало полския пълководец на Еврокорпуса, генерал-лейтенант Ярослав Громаджински, поради следствие на военното контраразузнаване и го е извикало да се върне в страната, съобщи Агенция Франс Прес.

Генерал-лейтенант Громаджински изпълняваше длъжността пълководец на Еврокорпуса - взаимна военна група на някои страни от Европейския съюз и НАТО - от юни 2023 година, откакто по време на кариерата си е служил в Ирак и е командвал 18-та механизирана дивизия на Полша, показва Ройтерс.

" Службата за военно контраразузнаване стартира процедура по инспекция на персоналното позволение за допуск до класифицирана информация на генерал-лейтенант Ярослав Громаджински по отношение на приемането на нова информация за офицера ", се споделя в изказване на полското министерство на защитата. 

" Поради това беше взето решение за освобождение на генерал-лейтенант Громаджински от длъжността му на пълководец на Еврокорпуса и за незабавното му връщане в страната ", се добавя в изказването, представено от Българска телеграфна агенция.

Министерството не даде детайлности за следствието. Ройтерс към този момент не е съумял да се свърже с представител на Еврокорпуса за коментар.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР