Полският заместник-министър на външните работи Павел Яблонски заяви, че неговата

...
Полският заместник-министър на външните работи Павел Яблонски заяви, че неговата
Коментари Харесай

Полша: Заедно с балтийските страни сме сред целите на Русия

Полският заместник-министър на външните работи Павел Яблонски съобщи, че неговата страна, както и балтийските страни, са в в листата с цели на Кремъл.
 
" Руският лист с цели включва също Полша и балтийските страни. Тези упоритости, ненаситният вкус на съветския тиранин (Путин, бел. ред.), който желае да управлява териториално най-широката част на земното кълбо, от наша позиция наподобяват ирационални ", сподели Яблонски по радио RMF 24.
 
Той акцентира, че говоренето за съветски гаранции за сигурност е съдбовна стратегическа неточност, защото Руската федерация не е застрашена от нахлуване от НАТО или Украйна. Напротив, Кремъл предизвика експанзия.
 
" По-скоро имаме потребност от гаранции, че Русия няма да ни нападне. Русия през днешния ден не е надеждна страна, нейната цел не е да приключи войната и да откри мир ", акцентира Яблонски.
 
Заместник-ръководителят на полското външно министерство означи, че Русия може дейно да употребява стопанската система и дипломацията като лост, което прави от доста години. Кремъл обаче реши да поеме по военния път и по тази причина той би трябвало да бъде спрян неотложно.
 
" Всеки интелигентен човек би трябвало да се грижи за мира в Европа. Не можем постоянно да си затваряме очите за всичко това, в случай че позволим на Русия да победи, това ще предизвика нейните нови офанзиви ", заключи Яблонски.
 
Припомнете си, че Русия през август предходната година проучваше опцията да нападна Япония. Пропагандистите на Кремъл трябваше да подклаждат ненавист против японците благодарение на реторика за хипотетични " нацисти " и " фашисти ", която се употребява против Украйна. Тогава " медиите " започнаха да утежняват обстановката, само че ненадейно до есента внезапно стопираха да разпространяват тематиката.
 
Също по този начин ръководителят на Службата за информация и сигурност на Молдова Александру Мустеата неотдавна съобщи, че Русия възнамерява да нахлуе в Молдова през 2023 година и осъществяването на този сюжет зависи от развиването на войната в Украйна.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР