Полският президент Анджей Дуда обяви, че ще бойкотира церемонията по

...
Полският президент Анджей Дуда обяви, че ще бойкотира церемонията по
Коментари Харесай

Полша се присъедини към бойкота срещу Русия

Полският президент Анджей Дуда разгласи, че ще бойкотира церемонията по откриването на Световното състезание по футбол в Русия това лято, заяви RMF 24. Той последва образеца на английските управляващи в символ на взаимност.

Британският министър председател Тереза Мей и представители на кралското семейство няма да пътуват до Русия, откакто връзките сред двете страни се утежниха поради отравянето на някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал.

Европейски страни поддържаха Лондон, обвинявайки Кремъл за опита за ликвидиране и показаха солидарността си с британците. От исландското външно министерство също оповестиха протест на Мондиала на съветска земя.

Руското външно министерство изрази през вчерашния ден страдание за мненията, направени по време на среща на външните министри от Европейския съюз за отравянето на някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал във Англия.

„ Съжаляваме, че Европейски Съюз... още веднъж се подчини на криворазбраните съображения на „ евросолидарността “ и на насъбраните антируски рефлекси ", сподели в официално съобщение министерството. Според дипломатическото ведомство позицията на Съвета на Европейски Съюз по външните работи страда от спекулации и безпочвени оценки. Кремъл продължава да отхвърля виновност за случилото се.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР