Полският премиер Матеуш Моравецки призова днес по време на посещение

...
Полският премиер Матеуш Моравецки призова днес по време на посещение
Коментари Харесай

Полша призова: Спрете кислорода на Русия

Полският министър председател Матеуш Моравецки прикани през днешния ден по време на посещаване в Австрия, „ да бъде спрян кислородът “ на съветската „ военна машина “ като бъдат глобени по-специално олигарсите, съобщи Франс прес.

„ Войната не би трябвало да има О2. И кое е кислородът за военната машина на Путин? Преди всичко парите, които идват от олигарсите, от петрола, от газа. Затова глобите би трябвало да са действителни “, съобщи полският министър-председател на взаимна конференция с австрийския канцлер Карл Нехамер.

Моравецки сподели, че с Нехамер са разискали по какъв начин да бъде направена пътна карта за понижаване на „ тази взаимозависимост от Русия “.

Трябва да излезем от зоната си на комфорт, акцентира Моравецки. Тук, във Виена, също има олигарси, които са другари на Путин, които употребяват благосъстоянието си, с цел да поддържат съветския президент, добави той.

Вносът на газ в Австрия идва главно от Русия, отбелязва Агенция Франс Прес. Австрия е неутрална страна, чиято банкова загадка, която към този момент е отстранена, притегли огромни благосъстояния от страните от някогашния Съветски съюз.

Няколко съветски предприемачи към момента имат стопански ползи в Австрия поради нейния разцвет и географска непосредственост с родината им.

Олег Дерипаска е съсобственик на австрийската строителна компания „ Щрабаг “. Олигархът е създател на алуминиевия колос „ Русал “ и един от най-богатите хора в Русия.

Днес 27-те страни членки на Европейския съюз взеха решение да разширят глобите си против Русия и Беларус след нашествието в Украйна, като прибавиха 160 съветски олигарси и парламентаристи в санкционния си лист, който към този момент включва 862 души, показва Агенция Франс Прес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР