Полският премиер Матеуш Моравецки предупреди, че мигрантската криза на границата

...
Полският премиер Матеуш Моравецки предупреди, че мигрантската криза на границата
Коментари Харесай

Полша: кризата на границата с Беларус може да е прелюдия към нещо много по-лошо

Полският министър председател Матеуш Моравецки предизвести, че мигрантската рецесия на границата с Беларус може да е въведения към " нещо доста по-лошо ", а полската гранична полиция посочи, че беларуските сили към момента транспортират мигранти до границата, осведоми " Ройтерс ".

Европейският съюз упреква Беларус, че докарва със самолети хиляди хора от Близкия изток и ги принуждава да преминат в членките на Европейски Съюз и НАТО Полша, Литва и Латвия, в отговор на европейските наказания.
 Полша упрекна Беларус, че връща мигранти на границата макар разчистването на лагерите
Полша упрекна Беларус, че връща мигранти на границата макар разчистването на лагерите

Кризата на границата е надалеч от разрешаване

Минск, който отхвърля да подклажда рецесията, разчисти лагер за мигранти покрай границата в четвъртък и стартира да репатрира някои хора в Ирак, до момента в който Полша и Литва оповестиха за по-малък брой опити за секване на границите им през последните дни.

Ала Моравецки предизвести, че рецесията надалеч не е завършила , откакто той беше на посещаване в Естония, Литва и Латвия през вчерашния ден за разискване на обстановката.

Допитване, оповестено от полския ежедневник " Жечпосполита ", демонстрира, че 55% от поляците се тормозят, че рецесията на границата може да ескалира във въоръжен спор .
 Полша подвига ограда по границата с Беларус през декември
Полша подвига ограда по границата с Беларус през декември

Конструкцията ще бъде висока 5,5 м и ще включва специфични датчици

" Смятам, че нещата, които се развиват пред очите ни, тези трагични събития, могат да са единствено въведения към нещо доста по-лошо ", акцентира Моравецки във Вилнюс.

Той уточни засиленото съветско военно наличие покрай Украйна, както и в Беларус и съветския ексклав Калининград, който граничи с Полша и Литва, като " инструмент, който може да се употребява непосредствено за директна офанзива ".

Ситуацията в Афганистан след идването на власт на талибаните " може да бъде употребена като идващия стадий от миграционната рецесия ", добави Моравецки.
 Полша: Няма военна опасност по границата с Беларус
Полша: Няма военна опасност по границата с Беларус

Кризата поради мигрантския напън може да продължи месеци или даже години

Премиерът на Литва Ингрида Симоните предизвести европейските сътрудници да не подценяват съседите на Беларус, откакто немският канцлер Ангела , с цел да търси решение на филантропичната рецесия.

" За нас е доста значимо всевъзможни договаряния (с Беларус) да бъдат координирани с Литва, Полша и Латвия , които са в челните редици на хибридната офанзива, и да не се вземат решения, които не вземат решение обстановката фундаментално ", настоя тя след среща с Моравецки през вчерашния ден.

Външният министър на Франция Жан-Ив льо Дриан настоя през вчерашния ден, че Русия би трябвало да окаже напън върху своя съдружник Беларус да постави завършек на мигрантската рецесия.
 Полша: мигранти към момента се пробват да влязат след разчистването на лагерите в Беларус
Полша: мигранти към момента се пробват да влязат след разчистването на лагерите в Беларус

Макар и в по-малък брой и по-малки групи

Полша споделя, че Минск продължава да транспортира стотици чужденци до границата, където се счита, че към 10 мигранти са починали в мразовитите условия.

" В събота... група от към 100 доста нападателни чужденци, докарани на границата от беларуски военнослужещи, се пробваха да влязат в Полша със мощ ", написа граничната полиция в " Туитър " през вчерашния ден.

Дузина мигранти от Ирак, намиращи се границата с Беларус, споделиха, че са били докарани принудително там с военни камиони от длъжностни лица на Беларус, които пренебрегнали желанието им да се върнат в Ирак .

Стотици поляци участваха в митинги в събота, с цел да изискат помощ за мигрантите. Католическата черква провежда в неделя събитие за събиране на пари за нуждаещите се на границата и поддръжка за интеграцията на бежанците, които ще останат в Полша.
 Полша скочи на Меркел: директните договаряния с Лукашенко легитимират режима му
Полша скочи на Меркел: директните договаряния с Лукашенко легитимират режима му

А Меркел беседва и с Путин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР