Полският премиер Доналд Туск призна неуспеха след победата на националистическата

...
Полският премиер Доналд Туск призна неуспеха след победата на националистическата
Коментари Харесай

Туск след неуспеха на местните избори: Не се оплаквайте, а се залавяйте за работа!

Полският министър председател Доналд Туск призна неуспеха след успеха на националистическата опозиционна партия на извършените през уикенда локални избори, които бяха считани за първото тестване за лявоцентристкото му държавно управление след встъпването в служба в края на предходната година, съобщи ДПА.

В обява в обществената мрежа " Екс " Туск съобщи, че е обнадежден от успехите, реализирани от неговата Гражданска коалиция на обособени места като изборите за кмет на градовете Варшава и Гданск, както и в някои районни препоръки.

Той изясни загубите със слабата готовност на младите гласоподаватели и мощната изборна интензивност на опозиционната партия " Право и правдивост " (ПиС) в селските и източните региони.

" Какъв е изводът за нас? Не се оплаквайте, а се залавяйте за работа! " написа Туск.

Според прогнозите ПиС с доста дребна преднина излезе от неделния избор като най-силната политическа мощ. При избора на 16-те районни администрации 33,7% от гласовете са отишли за ПиС съгласно екзитполовете, извършени от института за проучване на публичното мнение Ипсос.

Гражданската коалиция на Туск остана на второ място с 31,9%, заяви Ипсос.

Партията реализира огромен триумф в столицата Варшава: Досегашният кмет Рафал Тшасковски бе избран отново с 59,9% от гласовете на първия тур.

52-годишният Тшасковски се кандидатира за президент през 2020 година, само че беше надвит от настоящия президент Анджей Дуда, съдружник на ПиС.

Това, че Тшасковски бе избран отново с лекост за кмет, подхрани слуховете, че той към момента може да има късмет за президентския пост.

Официалните дефинитивни резултати се чака да бъдат оповестени в сряда.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР