Полският нападател на Байерн - Роберт Левандовски (на снимката) беше

...
Полският нападател на Байерн - Роберт Левандовски (на снимката) беше
Коментари Харесай

Футболистите на Байерн обраха наградите на УЕФА

Полският нападател на Байерн - Роберт Левандовски (на снимката) беше определен за футболист №1 на сезона в Шампионската лига на УЕФА, откакто се оказа с главен принос за требъла на Байерн. Той събра 477 точки, изпреварвайки Кевин де Бройне (Манчестър Сити), който събра едвам 90. Следват Мануел Нойер (Байерн) с 66, а 4-ото място си поделят Лионел Меси (Барселона) и Неймар (Пари Сен Жермен) с по 53. Наградата на спечелилия беше връчена от президента на УЕФА Александър Чеферин, оповестява БНР. Роберт Левандовски беше определен също по този начин и за най-хубав нападател в Шампионската лига за сезон 2019/20. Полският нападател на Байерн (Мюнхен) събра 361 точки, като изпревари Килиан Мбапе (Пари Сен Жермен) и Неймар (ПСЖ), които останаха след него далече-далече: надлежно със 72 и 62 точки.

При халфовете белгиецът Кевин Де Бройне наруши хегемонията на немския първенец, откакто получи наградата за най-хубав полузащитник. Русокосият Де Бройне събра 171 точки, изпреварвайки единствено с 2 Тиаго Алкантара (Байерн), а на 3-о място остана Томас Мюлер (Байерн Мюнхен) със 78.

За най-хубав вратар в Европа беше определен Мануел Нойер (Байерн) с 376 точки и голяма преднина от Ян Облак (Атлетико Мадрид) с 92 и Кейлор Навас (Пари Сен Жермен) с 89.

Съотборникът на Нойер и Левандовски- Йозуа Кимих стана най-хубав бранител. Но успеха на Байерн е тройна, защото първите трима при бранителите са съотборници. Кимих събра 161 точки, Алфонсо Дейвис се подреди на 2-а позиция със 138 точки, а Давид Алаба е 3-и със 119.

Победителите във всяка категория са определени по един и същи метод. Гласуват треньорите на 32-ата тима, достигнали в груповата фаза на Шампионската лига, както и 55 журналисти- определени от Асоциация Европа Спортс Медия, както по един член от всяка от асоциациите на УЕФА. Треньорите нямат право да гласоподават за играчи от личните си тимове.

Германски успех има и при треньорите, защото първите четирима в класацията са от тази страна. Ханзи Флик (Байерн) е на върха с 476 точки, Юрген Клоп (Ливърпул) е 2-и с 212, следват Юлиан Нагелсман (РБ Лайпциг) и Томас Тухел (Пари Сен Жермен) с по 76. 33-годишният Нагелсман е трети, защото има повече първи места при вота.

УЕФА раздаде премиите и при дамите. Преминалата от Волфсбург (Германия) в Челси Перниле Хардер беше определена за номер 1 при дамите с 92 точки. Втора остана Уенди Ренар (Лион) с 91, а трета досегашната й съотборничка и към този момент футболистка на Манчестър Сити Люси Бронз с 28.

фото БГНЕС
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР