Полският министър на земеделието се извини за действията на протестиращи

...
Полският министър на земеделието се извини за действията на протестиращи
Коментари Харесай

Полша се извини за разсипването на украинско зърно на граница

Полският министър на земеделието се извини за дейностите на протестиращи полски фермери, които разсипаха украинско зърно на границата сред двете страни – " демонстрация на обезсърчение ", която провокира гнева на Украйна, съобщи Франс прес. 

" От името на полските фермери се оправдавам за тази демонстрация на обезсърчение и апелирам да разберете тяхната извънредно сложна обстановка ", сподели нощес министър Чеслав Шекерски. " Това не е вярната форма на митинг, само че постоянно се употребява от фермерите в разнообразни страни ", добави той, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Полските фермери, които от петък блокират няколко гранични пункта с Украйна, стопираха камион с украинско зърно и изсипаха товара на пътя. Те стачкуваха против по думите им нелоялна конкуренция с украинските им сътрудници, които не са обект на тежки европейски регулации. 

Този невиждан ход провокира вълна от отвращение в Украйна, страна със мощни обичаи в земеделието, която през последните две години се бори против съветската инвазия, и където милиони хора умират по време на Гладомора (масов апетит в Съветска Украйна през 1932 – 1933 година, проведен от сталинския режим - бел. ред.). 

Украинските управляващи описаха случая като " недопустим " и желаеха Варшава да " накаже " причинителите в миг, в който стопанската система на страната е мощно наранена от съветската инвазия. 

Полската прокуратура заяви през вчерашния ден, че е " почнала следствие " на нарушаванията на митническата сигурност и унищожаването на артикули – дейности, които са наказуеми с до пет години отнемане от независимост. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР