Полският министър на външните работи Радослав Сикорски предложи създаването на

...
Полският министър на външните работи Радослав Сикорски предложи създаването на
Коментари Харесай

Полша предложи тежка бригада от войски на ЕС за бърза реакция

Полският министър на външните работи Радослав Сикорски предложи основаването на „ тежка бригада “ на Европейски Съюз, която ще разреши бърз отговор на всевъзможни закани за Европа.

В изявление за TVP World той означи, че за Европейския съюз не е задоволително единствено да постанова наказания против Руската федерация, само че би трябвало и да усили личния си капацитет в разнообразни области. По-специално - в региона на защитата, киберсигурността и развиването на личен „ корав “ възпиращ капацитет.

Какво има поради Сикорски?

„ Подкрепям (създаването) на тежка бригада на Европейски Съюз, която ще разреши незабавна реакция, тъй че да не се постанова да се желае от Съединени американски щати да споделят ресурсите си при положение на някаква изключителна обстановка в наше съседство. Събитията на Балканите или в Северна Африка са образци за обстановки, в които Европа не би трябвало да се обръща към Съединени американски щати ", означи топ дипломатът на Полша, представен от осведомителна организация PAP. Сикорски сподели също, че нахлуването на Русия в Украйна „ изплаши европейците и им сподели, че Европа не може да бъде беззащитна “. „ Отбраната е като здравната застраховка. Подготвяме се за това, което не желаеме, само че е по-добре да сме готови за него ", добави той.

Преди месеци публицисти от немския таблоид Bild, базирайки се на документи от Бундесвера, оповестиха за подготовката на НАТО за война с Русия. Според сюжета, оповестен от изданието, Руската федерация ще стартира подготовка за нахлуване против Алианса през 2024 година, а военните дейности „ неизбежно “ ще стартират през 2025 година

 

Впоследствие ръководителят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер съобщи, че НАТО е подготвен за директна борба с Русия, в случай че това се наложи. Според Сикорски в този момент НАТО разполага с задоволително запаси, с цел да се бори с Русия в продължение на години. В последна сметка Алиансът е 20 пъти по-богат от Руската федерация, счита той. Financial Times пък написа, че Прибалтика е слабото място на НАТО и че точно там диктаторът Владимир Путин може да изпита решимостта на Алианса.

Всички тези сюжети са в резултат на продължаващата експанзия на Путин в Украйна и недоверието, което той е основал у западните водачи - те считат, че диктаторът няма да се спре до такава степен, а ще продължи към други европейски страни.


Източник Actualno.com

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР