Полските правоохранителни органи задържаха стопанина на помещението, където по време

...
Полските правоохранителни органи задържаха стопанина на помещението, където по време
Коментари Харесай

В Полша задържаха собственика на ескейп стаята, в която загинаха 5 момичета

Полските правоохранителни органи задържаха стопанина на помещението, където по време на тест за решение на мистерия избухна пожар и починаха пет малолетни девойки, заяви основният комендант на полицията в Полша Ярослав Шимчик, представен от ТАСС.

 © Българска телеграфна агенция
Оказа се, че това е 28-годишен гражданин на Великополското воеводство, който е неосъждан. Този човек бе арестуван и доведен в Кошалин, сподели той.

В така наречен " ескейп стаи " участниците биват заключвани и би трябвало да се надпреварват с времето, да вземат решение загадки и да се оправят с провокации, с цел да намерят верния път, по който да излязат от стаята. Този вид развлекателни обекти първо станаха известни в Азия, а след това се появиха и в Северна Америка и Европа.

Трагедията се разигра в северозападния полски град Кошалин в петък вечерта. Пожарът избухнал в миг, когато участниците се намирали в заключеното помещение, от което трябвало да излязат, решавайки загадки главоблъсканици. Пожарникарите пристигнали, когато огънят към този момент бушувал из целия първи етаж на постройката. Аутопсиите демонстрираха, че децата са починали от отравяне с въглероден монохсид.
 ​Полският град Кошалин скърби за починалите при пожар пет девойки ​Полският град Кошалин скърби за починалите при пожар пет девойки
Полският град Кошалин е в потрес след гибелта на пет девойки на 15 години при пожар по време на игра в така наречен стаи за бягство. Те починаха в петък, док...

Всички сходни заведения в страната се подлагат на щателни инспекции, 13 от тях към този момент са затворени, съобщи полския министър председател Матеуш Моравецки.

" Аз желаех в околните дни да бъде квалифициран обстоен доклад за резултатите от инспекциите на всички пространства от този тип из цяла Полша, тъй като е извънредно значимо да се ревизира дали се съблюдават условията ", уточни министър председателят. " Трябва да действаме уверено ", добави той.

Според основния комендант на държавната противопожарна защита Лешек Суски предварителните заключения сочат, че на обекта е имало доста нарушавания. Отоплителните принадлежности евентуално са се намирали доста покрай леснозапалими материали. В помещението също по този начин били открити свещи, което приказва, че евентуално е бил употребен и открит огън. Площта на " ескейп стаята " е била едвам 7,3 кв. м. Вътре имало две кресла и лампа.

" За самите участници оставало напълно малко място. Причина за нещастието е най-много неналичието на опция за евакуация на намиращите се вътре хора ", сподели Суски.

Петте починали девойки били на възраст 15 години. Ранен и един мъж, който е настанен в болница.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР