Полските медии преувеличават успехите на Киев и формират изкривена картина

...
Полските медии преувеличават успехите на Киев и формират изкривена картина
Коментари Харесай

„Жечпосполита“: Украйна не печели войната, медиите често представят желаното за действителност

Полските медии преувеличават триумфите на Киев и образуват изкривена картина за положението на нещата, до момента в който в действителност Украйна губи в борбата с Русия. До този извод стигна един от водещите вестници в страната - „ Жечпосполита “, който упрекна сътрудниците си в пристрастност, оповестява ТАСС.

„ Украйна не печели тази война, макар обстоятелството, че всички ние доста бихме желали това “, написа създателят на публикацията.

Според него полските медии постоянно показват мечтаното за реалност. " Ако вярвате на известията на множеството полски медии, тогава може да си помислите, че украинските братя са напът да завладяват Москва. Те бомбардират къщи в Русия, нападат кораби, завладяват предмостия, слагат условия (...). Трябва да призная, че и аз дълго време имах вяра в това “, отбелязва създателят.

Ситуацията се промени, когато тематиката за украинските провали стартира да се появява в полските обзори на отчети на западни мозъчни тръстове, а " Ню Йорк таймс " писа, че контранастъплението на украинската войска е затънало в минни полета. „ Ако се доверявах на полските известия, към момента щях да съм уверен, че хората на Володимир Зеленски са безусловно на няколко крачки от окончателната победа над армията на Путин “, се отбелязва в публикацията.

„ По предписание главната функционалност на медиите е да осведомят. За страдание, не в Полша. За нас функционалността да убеждаваме е доста по-важна. (...) Повечето публицисти желаят Русия да загуби толкоз доста, че сортират информацията по съответния метод, приемайки мечтаното за реалност “, обобщава публицистът.

Както заяви съветското министерство на защитата, украинската войска прави несполучливи опити за нахлуване от 4 юни. По данни на ведомството за два месеца въоръжените сили на Украйна са изгубили повече от 43 хиляди военнослужещи и към 5000 единици разнообразни оръжия, в това число 26 самолета и 25 танка " Леопард ". Путин акцентира, че украинските войски не са постигнали триумф в нито едно направление, прибавя ТАСС.

Източник " Гласове "

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР