Полските компании ще използват правните си възможности, за да търсят

...
Полските компании ще използват правните си възможности, за да търсят
Коментари Харесай

Полша заплаши „Газпром“ със съд заради спирането на газовите доставки

Полските компании ще употребяват правните си благоприятни условия, с цел да търсят обезщетения за спирането на доставките на съветски газ, съобщи полският президент Анджей Дуда на среща с чешкия си сътрудник Милош Земан в Прага.

" Разбира се, полските компании, сключили контракти с Русия за доставка на газ, които сега де факто се нарушават от Русия, а изискванията им, както виждаме, са изцяло нарушени, ще подхващат съответните правни стъпки ", изясни полският водач.

Дуда добави, че е убеден, че полските компании ще бъдат обезщетени " за нарушаването на договорните условия " от съветската страна.

" Газпром " спря доставките на газ за българския " Булгаргаз " и полския PGNiG от 27 април заради неплащане в рубли. Известно е, че Полша купува от Русия към 9 милиарда кубически метра газ годишно, което е малко по-малко от половината от общото ѝ ползване.

Както оповестява Блумбърг, базирайки се на свои източници, към 10 европейски купувачи на съветски газ към този момент са разкрили сметки в „ Газпромбанк “, а четирима от тях са платили за горивото в рубли. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР