Полските фермери ще преустановят протеста си на граничния пункт с

...
Полските фермери ще преустановят протеста си на граничния пункт с
Коментари Харесай

Полските фермери прекратяват протеста си на границата с Украйна, а шофьорите на камиони остават

Полските фермери ще преустановят митинга си на граничния пункт с Украйна Медика от на следващия ден, само че водачите на камиони ще продължат блокадите на три други пункта  по Коледа и ще разрешат на още по-малко камиони, в сравнение с преди, да преминат през границата, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12262
Полските водачи блокираха няколко пропускателни пункта с Украйна от 6 ноември насам с искане Европейският съюз да възвърне система, съгласно която украинските компании се нуждаят от разрешителни, с цел да работят в в блока, като същото важи за европейските водачи на камиони, които желаят да влязат в Украйна.

По-късно към тях се причислиха и фермери, които желаеха от държавното управление дотации за царевица и да не се усилват налозите.

Роман Кондров, един от водачите на протестиращите фермери, съобщи след диалози с министъра на земеделието Чеслав Шекерски, че митингът на Медика ще бъде прекратен от неделя сутринта до 2 или 3 януари 2024 година

Въпреки това, водачите на камиони обявиха, че ще останат на границата по Коледа и ще пропущат единствено по един търговски камион на три часа, а не по три на всеки час.

" Засилваме митинга, (пропускаме) единствено един камион на всеки три часа ", съобщи пред Едита Озигала, един от водачите на протестиращите водачи на камиони в Дорохуск, добавяйки,  че транспорт на филантропична помощ и военно съоръжение не  се блокира.

Заместник-министърът на инфраструктурата на Полша съобщи в петък след срещи в Киев, че се надява, че може да бъде открито решение на митингите на водачите на камиони на границата с Украйна до края на годината.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР