Полската полиция задържа мъж, който е нападнал охранител в най-голямата

...
Полската полиция задържа мъж, който е нападнал охранител в най-голямата
Коментари Харесай

Мъж с нож, картечница и гранати се опита да атакува голяма петролна рафинерия

Полската полиция задържа мъж, който е нападнал охранител в най-голямата петролна рафинерия в страната. Това оповестиха във вторник полските правоохранителни органи и представители на компанията.

Във вторник към 05:00 (06:00 московско време) 42-годишен мъж се е доближил до портите на рафинерията с автомобил, след което се доближил до охранител и го наръгал с нож. Други охранители са помогнали за неутрализирането на нападателя.

При ареста си мъжът е крещял, че е терорист и се противопоставял на сливането на полските петролни рафинерии Орлен и Лотос. В багажника на колата му са открити автомат и две гранати.

" Потвърждаваме, че тази заран се е стигнало до случай, вследствие на който е потърпевш чиновник по сигурността на Орлен. На всички потърпевши е оказана помощ ", оповестяват от пресслужбата на компанията.

Инцидентът се проверява, оповестяват от полицията. Задържаният е тестван за алкохол и опиати. По предварителна информация той е бил изтрезнял.

„ Извършват се търсения и други процесуални ограничения, ориентирани към изясняване на събитията и аргументите за случилото се “, споделя Малгожата Орквишевска, представител на районната прокуратура в Плоцк. По думите й е взето и решение за претършуване на жилището на нападателя.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР