Полската обществена телевизия ТVP не е изпълнила задължението си по

...
Полската обществена телевизия ТVP не е изпълнила задължението си по
Коментари Харесай

ОССЕ: Полската обществена телевизия е пристрастна в полза на президента Дуда

Полската социална телевизия ТVP не е изпълнила задължението си по закон да обезпечава уравновесено и непредубедено отразяване на акцията за президентските избори в страната, счита Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), съобщи ДПА.

ТVP е " работила като кампаниен инструмент в интерес на настоящия президент " и е " отразявала лимитирано и постоянно отрицателно основния кандидат ", сподели на конференция във Варшава Томас Бозеруп - началник на специфичната задача на ОССЕ за изборите в Полша.

Националният съвет за електронните медии KKRiT не е следил без значение акцията, " макар че има мандат да прави това ", сподели Бозеруп.

ТVP беше неведнъж и необятно подложена на критика, че е пропагандно оръдие на ръководещата консервативна партия " Право и правдивост " (ПиС), от идването ѝ на власт в края на 2015 година

Смята се, че отразяването по ТVP е било дирижирано от Яцек Курски - член на управителния съвет на медията и някогашен политик от ПиС, който се употребява със мощната поддръжка от водача на ПиС и най-влиятелен политик в Полша Ярослав Качински.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР