Полската държавна газова компания PGNiG и разработчикът на проект за

...
Полската държавна газова компания PGNiG и разработчикът на проект за
Коментари Харесай

PGNiG ще увеличи покупката на втечнен природен газ от Venture Global с 1,5 милиона тона


Полската държавна газова компания PGNiG и разработчикът на план за експорт на полутечен природен газ Venture Global LNG се споразумяха за нова покупка на 1,5 млн. тона охладено гориво.

Venture Global разгласи през юни, че по силата на това съглашение размерът на LNG от терминала на Plaquemines ще се усили от 1,0 до 2,5 милиона тона годишно или от 1,35 до 3,38 милиарда кубически метра природен газ след регазификация.

Доставките ще стартират от началото на комерсиалната интервенция, която все още се чака през 2023 година Това ново допълнение усилва общата договореност на PGNiG с Venture Global до 4,73 милиарда куб.м., които ще бъдат минат през резервоари за предпазване на полутечен природен газ по плана Passasieu Pass и от оборудването Plaquemines LNG.

PiotrWoźniak, ръководител на управителния съвет на PGNiG, съобщи: „ Ние усилваме нашия портфейл за LNG във връзка с размерите, които ще получим след 2022 година от Съединени американски щати - след приключването на контракта за Ямал. Благодарение на положителните връзки с нашите американски сътрудници и ефикасни договаряния, ние постигнахме мощно конкурентно доставяне с полутечен природен газ от терминала Plaquemines. "

Договорите по планове на Venture Global LNG за полутечен природен газ са подписани за 20 години по формулата free-on-board, което значи, че от момента на натоварването в оборудването за втечняване, PGNiG управлява LNG на борда, в това число и за установяване на местоназначението на товара.

Mike Sabel и Bob Pender, съ-изпълнителни шефове на Venture Global, оповестиха: „ Със оборудването Calcasieu Pass, Луизиана, което към този момент е в развой на създаване и напредва по график, това съглашение в допълнение показва способността ни да предлагаме по-евтини товари от LNG от нашия план на Plaquemines на нашите интернационалните партньори”.

Заслужава да се означи, че Федералната комисия за енергийно контролиране неотдавна издаде дефинитивна декларация за влияние върху околната среда както за оборудването за полутечен природен газ на Plaquemines, по този начин и за обвързвания с него газопровод Gator Express.

lngworldnews

Преводът е оповестен в Бюлетин на Центъра за проучване на Балкански и черноморски район

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР