Полша спира доставките на оръжие за Украйна, това каза премиерът

...
Полша спира доставките на оръжие за Украйна, това каза премиерът
Коментари Харесай

Полша спира доставките на оръжие за Украйна

Полша стопира доставките на оръжие за Украйна, това сподели министър председателят на страната Матеуш Моравецки в телевизионно послание. По думите му, страната ще се концентрира върху личното си въоръжаване.
Прочетете още
Информацията идва няколко часа откакто Варшава извика незабавно украинския дипломат в Полша, с цел да стачкува против думи на президента Зеленски пред Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

Той сподели, че някои страни симулират взаимност с Украйна. Напрежението сред Киев и Варшава ескалира поради полската възбрана за импорт на украинска селскостопанска продукция.

Междувременно - съветска ракетна офанзива в Черниговска и Черкаска области. Жителите им са призовани да търсят скривалище. Според Киев, към страната са изстреляни ракети " земя-въздух ".

Според Москва, през миналата нощ са унищожени 22 дрона - 19 в акваторията на Черно море и в региона на Крим, и по един в Белгородска, Курска и Орловская области. Няма информация за жертви и материални вреди.

Днес президентът Володимир Зеленски ще се срещне с американския си сътрудник Джо Байдън във Вашингтон. Разговорът ще се организира на фона на спор в Конгреса за следващата финансова помощ на стойност милиарди долари, които администрацията на Байдън да даде на Киев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР