Полша ще предложи на Европейския съюз нови санкции срещу ,

...
Полша ще предложи на Европейския съюз нови санкции срещу ,
Коментари Харесай

Полша заплаши Беларус с нови санкции

Полша ще предложи на Европейския съюз нови наказания против, в случай че обстановката по границата сред двете страни се утежни. Това заяви полският министър председател Матеуш Моравецки след срещата на държавните ръководители на Вишеградската група с присъединяване на френският президент в Будапеща.

„ Ние благодарение на дипломатическа акция ограничихме идването на нови мигранти и в този момент тези мигранти се връщат назад. Ето нашият съдбоносен отговор докара до обстоятелството, че в този миг президентът на Беларус Александър Лукашенко направи да не спечелим в този спор, в този напън, в това изнудване “, сподели Моравецки, представен от БГНЕС.
Полша: Миграционната рецесия ще обхване цялата източна граница
Министърът на защитата на Полша Мариуш Блащак не изключва обстановка, при която мигрантската рецесия ще се разпростре по цялата източна гр...

" Обсъждаме и наказания. Знаем сигурно, че Беларус се опасява от стопански наказания, опасява се от комерсиална обсада. Тъй като през днешния ден няма ескалация, виждаме някаква светлина в тунела. При нови механизми за дестабилизиране на тази част на Европа, ние няма да се колебаем да представим на Европейската комисия и нашите сътрудници нови решения, които ще имат за цел по-строг отговор “, добави полският министър председател.

От началото на годината полските гранични управляващи са записали към 40 000 опита за нелегално прекосяване на границата от Беларус. Това е 10 пъти повече от предходната година. През ноември са открити към 8,9 хиляди такива опити, през октомври - 17,4 хиляди, през септември - 7,7 хиляди, а през август - 3,5 хиляди.

Няколко хиляди мигранти се натрупаха на границата на Беларус и Полша през последните седмици, надявайки се да стигнат до страните от Европейски Съюз. Полските управляващи ускориха сигурността на границите, изпратиха военни и осуетиха опитите на незаконни имигранти да влязат в страната. Властите във Варшава упрекват Минск за миграционната рецесия. Всички тези обвинявания се отхвърлят от Беларус, като се твърди, че Полша принудително прогонва мигранти на своя територия и изкуствено утежнява обстановката с бежанците.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР