Полша приключи с безплатните доставки на гориво за Украйна. Това

...
Полша приключи с безплатните доставки на гориво за Украйна. Това
Коментари Харесай

Полша спря да доставя безплатно гориво за Украйна

Полша завърши с безплатните доставки на гориво за Украйна. Това съобщи в изявление, оповестено в понеделник за портала BiznesAlert, министърът на климата и околната среда на Полша Анна Москва.

" В началото на войната и след бомбардировките в рафинерията изпращахме гориво гратис. Сега това са търговски доставки на [най-голямата полска петролна рафинерия] Orlen, изискващи огромни логистични старания ", осведоми тя.

" Обикновено тези доставки минават през тръбопроводи, тъй че трябваше да пуснем други канали за доставка. Ние непрестанно ги прилагаме, като държим полския пазар като приоритет ", добави министърът. " Компаниите за горива в Украйна се оправят добре. Нашите доставки са отговор на рецесията, само че този бранш е добре проведен, няма пазарен капацитет ", сподели тя.

Украинските управляващи предходната седмица стопираха държавното контролиране на цените на моторните горива, с цел да насищат пазара на фона на възходящия дефицит на бензин и дизел. Както писаха украинските медии, има изострен дефицит на гориво на бензиностанциите в страната, водачите са принудени да стоят на опашки на бензиностанциите с часове, бензиностанциите лимитират размера на продажбите на бензин и дизел на автомобил. Украинските медии означават, че аргументите за дефицита може да са свързани с увреждане на инфраструктурата и разстройства в нефтопреработвателната промишленост.

Президентът Владимир Зеленски сподели предходната седмица, че по време на телефонен диалог с френския водач Еманюел Макрон повдигна наред с други тематики въпроса за доставките на гориво за Украйна. Зеленски също разиска въпроса за вероятните доставки на гориво с управлението на Обединените арабски емирства.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР