Полша предоставя всичките си самолети МиГ-29 на САЩ в очевиден,

...
Полша предоставя всичките си самолети МиГ-29 на САЩ в очевиден,
Коментари Харесай

Полша прехвърли своите МиГ-29 на САЩ в опит да помогне на Украйна

Полша дава всичките си самолети МиГ-29 на Съединени американски щати в явен, само че неназован обществено опит да помогне на Украйна.

В на полското външно министерство се споделя, че самолетите се дават "незабавно и безмъзмездно ", като полските управляващи са подготвени да ги разположат във военно-въздушната база Рамщайн.

Американската база Рамщайн се намира в Германия.

Новината идва дни след апела на украинския президент Володимир Зеленски към страните от тогавашната руска зона на въздействие да дават старите си самолети на Украйна. Такива самолети са точно МиГ-29, създадени в някогашния Съюз на съветските социалистически републики при започване на 80-те години.

Причината за апела на Зеленски е в това, че украинските водачи познават тези самолети и ще могат да ги ръководят във войната, която Русия стартира против Украйна.

На територията на Източна и Централна Европа с такива самолети разполагат Полша, България и Словакия.

"Полското държавно управление приканва всички съдружници от НАТО, които имат самолети МиГ-29 да постъпят по същия метод ", написа още в известието на полското външно министерство.

На шестия ден от войната министър председателят Петков отхвърли изказванията, че България се готви да даде самолетите си за Украйна.

Доставката на изтребители за потребностите на Украйна не е единствено въпрос на съществуване на самолети и на подготвеност те да бъдат предоставени, само че също и на логистика. До този миг не е ясно по какъв начин тези изтребители биха могли да стигнат до Украйна.

В известието на полското външно министерство не се загатва името на Украйна, само че спешността, подтекстът и моментът, в който е взето решението, не оставят подозрение, че става дума точно за помощ на страната, която се отбранява сама от Русия.

Наред с това Варшава моли Съединени американски щати да й даде "използвани самолети със сходни оперативни благоприятни условия ", като показва, че Полша е подготвена "незабавно " да разиска изискванията за покупката им.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР