Полша откри канал до пристанището си Елблонг, за да се

...
Полша откри канал до пристанището си Елблонг, за да се
Коментари Харесай

Полша откри канал до пристанището си Елблонг, за да се избягва руската територия

Полша откри канал до пристанището си Елблонг, с цел да се заобикаля съветската територия. Елблаг, в Северна Полша, е обособен от Балтийско море с тънка линия земя, наречена провлак. Досега единственият път беше през проход покрай град Балтийск в Калининградския залив на Русия и изискваше позволение от съветските управляващи.

Прокараният канал минава през полска територия, на към пет километра западно от град Криница Морска. „ Искахме да отворим този проход, с цел да не желаеме повече позволение от страна, която не е другарска към нас “, сподели полският президент Анджей Дуда на гала по откриването в събота.

Членът на Европейски Съюз и НАТО Полша е разгорещен покровител на прилежаща Украйна, откогато Русия нахлу в някогашната руска република на 24 февруари. В момента каналът е наличен единствено за дребни лодки, съобщи БГНЕС.

Работите не престават и би трябвало да приключат през септември 2023 година, когато каналът би трябвало да бъде задоволително огромен, с цел да поеме плавателни съдове с дължина до 100 метра и широчина 20 метра, съгласно полските управляващи.

Стойността на плана се прави оценка на 2 милиарда злоти (420 000 евро). Еколозите го подлагаха на критика, потвърждавайки, че каналът ще промени равнищата на соленост в залива Вислани, застрашавайки локалната фауна и флора.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР