Полша настоява за репарации от Германия за Втората световна война.

...
Полша настоява за репарации от Германия за Втората световна война.
Коментари Харесай

Полша настоява за репарации от Германия за Втората световна война


Полша упорства за репарации от Германия за Втората международна война. В диалог с кореспонденти заместник-министърът на външните работи Аркадиуш Муларчи съобщи: " Вярваме, че има опция за полемика, за разглеждане на тези исторически и политически въпроси, които въздействат на живота на страната ни през днешния ден. "

Той добави, че политиците във Вашингтон са показали незабравим интерес към въпроса и към отчета на Варшава за вредите от немската окупация през 1939-1945 година, съобщи Анадолската организация.

Муларчик съобщи: " Много конгресмени бяха сюрпризирани, че Германия в никакъв случай не е плащала военни репарации на Полша... Тук, в Съединените щати, където правото на благосъстоятелност е толкоз мощно застъпено... доста конгресмени бяха шокирани, че Германия е ограбила Полша и не е платила обезщетение до ден сегашен. "

" Това беше познавателен потрес и аз виждам благоприятни условия за съдействие тук, тъй като държанието на Германия е несъвместимо със стандартите на правовата страна и отбраната на правата на индивида ", добави той.

По думите на заместник-министъра измежду срещналите се с него са към десетина американски политици от двете съществени партии, както и изпълняващият длъжността помощник-секретар в Държавния департамент на Съединени американски щати Дерек Хоган.

През септември предходната година Варшава показа обстоен отчет, в който в детайли се разказват материалните загуби, понесени от страната по време на войната, дружно с обещанието да изиска от Германия репарации в размер на 1,3 трилиона евро.

Полското външно министерство съобщи по-рано този месец, че Германия е отхвърлила настояването на страната за репарации и добави, че Варшава ще продължи напъните си за споразумяване на задълженията, произлизащи от експанзията и окупацията на нацистка Германия през 1939-1945 г. 
 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР