Полша има готовност да отвърне на евентуална руска инвазия, предупреди

...
Полша има готовност да отвърне на евентуална руска инвазия, предупреди
Коментари Харесай

Поляците вече са готови за война с Русия

Полша има подготвеност да отвърне на възможна съветска инвазия, предизвести министър председателят на страната Матеуш Моравецки.

" Ако Русия в миналото намерения да нападне Полша, то Русия би трябвало да знае и Кремъл би трябвало да знае, че в Полша има 40 милиона поляци, които са подготвени да вземат оръжие в ръка, с цел да пазят своята татковина ", сподели полският министър-председател. Той приказва по време на разкриване на стрелбище в град Мишков. Правителството счита да подкрепи за построяването на общо 380 такива нови стрелбища и ще облекчи законово достъпа на поляците до оръжия.

Моравецки заяви също, че от началото на военната атака на Русия в Украйна, се се следи внезапно усилване на интереса към стрелбищата в Полша. Той даде да се разбере, че страната му ще усили числеността на своята войска и ще влага в нови оръжейни системи.

Премиерът акцентира, че Полша е била " под съветския ботуш " в продължение на епохи. " Ние не желаеме да се връщаме към тази липса на независимост. Отхвърляме техния колониализъм и империализъм ", сподели още Моравецки, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР