Полша е страната, която първа подкрепи България. Взехме категоричното решение,

...
Полша е страната, която първа подкрепи България. Взехме категоричното решение,
Коментари Харесай

Меджидиев: Платили сме 1,4 млн. ваксини, но трябва да ги бракуваме

" Полша е страната, която първа поддържа България. Взехме безапелационното решение, че България желае да получава дози, единствено когато има потребност. Имаме към милион и 400 хиляди дози, които са платени, само че съзнателно не ги доставяме, тъй като би трябвало да ги бракуваме ". Това съобщи здравният министър доктор Асен Меджидиев, който дружно със здравния министър на Полша Адам Ниеджиелски дадоха брифинг.

" В момента има предоговаряне за въвеждане на такси за имунизациите, които няма да бъдат доставени. За мен това е такса наказателна клауза, няма да подпишем такова съглашение ", съобщи Меджидиев.

Според него България и Полша са взели взаимно решение да излезем с общо писмо. " Най-малко ще си разреша да харчим финансов запас за нещо, което никой не желае ", съобщи министърът.

Той изясни, че има съдействието от министъра на опазването на здравето на Полша да ни даде техния модел на работа за ТЕЛК. Меджидиев акцентира, че акцентът от срещата им е, че България и Полша застават една до друга - няма да подпишем нов правилник, в случай че не се съгласят с нашите условия.
Още здравни вести вижте тук
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР