Полша днес призова партньорите си от ЕС да се обединят

...
Полша днес призова партньорите си от ЕС да се обединят
Коментари Харесай

Полша призова ЕС да въведе санкции срещу руската енергия

Полша през днешния ден прикани сътрудниците си от Европейски Съюз да се обединят и да наложат широкообхватни наказания против петролния и газовия бранш на Русия поради войната в Украйна, както и да не се поддават на натиска да заплащат за газа в рубли, съобщи Асошиейтед прес. Министри от Европейски Съюз се срещат в Брюксел, с цел да обсъдят отговора си на съветското решение от предходната седмица за прекъсване на газоподаването до България и Полша. Енергийният колос " Газпром " съобщи, че двете страни не са платили сметките си през април.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4882
" Ще призовем за въвеждането на незабавни наказания върху съветския нефт и газ. Това е идната, незабавна и безспорна стъпка " съобщи полската министърка по въпросите на климата и околната среда Анна Москва. " Вече имаме въглищата. Сега е времето за петрола и втората стъпка е за газа. Най-добият вид е да ги създадем всички дружно ", добави тя.

Миналата седмица, в ход, който в Европа беше жигосан като " изнудване ", съветският енергиен колос " Газпром " приключи доставките до България и Полша. Това се случи, откакто съветският президент Владимир Путин сподели, че " вражески " страни би трябвало да стартират да заплащат за газа в рубли. България и Полша отхвърлиха да създадат това, както и множеството страни от Европейски Съюз. Срокът за заплащането на още сметки изтича на 20 май и блокът се притеснява, че тогава Русия би могла да изключи още кранове. Русия отхвърля изказванията за изнудване, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР