Половината от атомите в нашата галактика, включително тези в човешкото

...
Половината от атомите в нашата галактика, включително тези в човешкото
Коментари Харесай

Знаете ли, че част от човешкото тяло има извънземен произход?

Половината от атомите в нашата вселена, в това число тези в човешкото тяло, най-вероятно идват оттатък от Млечния път. С две думи, част от човешкото тяло има извънземен генезис.

Тези атоми, пристигнали от Млечния път, са пропътували целия път до Слънчевата ни система чрез междугалактически ветрове от великански експлозии  на звезди.

Според резултатите от нова симулация огромните галактики (какъвто е Млечният път) събират половината от материята си от прилежащите звездни купове, отстояващи на разстояние до един милион светлинни години.

Изследването на екип от астрономи от Северозападния университет (САЩ) е оповестено в списание Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, оповестява уеб сайтът на университета.

Учените си изясняват това с обстоятелството, че когато някои звезди доближат края на своя витален цикъл, експлодират като свръхнови, разпръсквайки газ с голяма скорост през Вселената. Това вещество се подхваща от галактическите ветрове, от потоците от заредени частици, генерирани от взриващите звезди. " Вероятно огромна част от материята на Млечния път се е намирала в други галактики и е пътешествала в междугалактическото пространство, преди отнесена от мощен вятър в последна сметка да откри новия си дом в Млечния път " - разяснява съавторът на изследването Данаил Англес-Алказар. 

Проследяването на потока материя от началото на времето до наши дни и търсенето на произхода на атомите, изграждащи въздуха, който дишаме, и водата, която пием, е един от главните проблеми в астрофизиката.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР