Половин процент от ваксинираните в с най-малко една доза лица

...
Половин процент от ваксинираните в с най-малко една доза лица
Коментари Харесай

Половин процент от ваксинираните с поне една доза в Румъния са дали положителен тест

Половин % от имунизираните в с минимум една доза лица са дали позитивен тест за COVID-19. Това заяви координаторът на имунизационната акция в Румъния доктор Валериу Георгица.

Той уточни, че в от 27 декември 2020 година, когато стартира имунизацията в Румъния, до 4 юли 2021 година в страната са регистрирани 23 814 имунизирани с най-малко една доза лица, които са дали позитивен тест. " Средното време от слагането на първата доза до позитивния тест е 13 дни, т.е. в интервала сред 10-тия и 14-тия ден, когато равнището на антителата към момента не е задоволително високо, с цел да обезпечи надеждна отбрана ", изясни той, като посочи, че " по тази причина е належащо да осигурим цялостната имунизационна скица ".
 Близо 40% от преболедувалите усещат признаци на Коронавирус с месеци Близо 40% от преболедувалите усещат признаци на Коронавирус с месеци
Почти 40 на 100 от хората, преболедували COVID-19, в продължение на седем до девет месеца след инфекцията усещат остатъчни признаци на...

Георгица добави, че Националният имунизационен комитет " твърдо предизвиква " имунизация с един и същи серум и при двете дози, що се отнася до имунизацията на АстраЗенека, като се изключи случаите, когато има противопоказания или пациентът развие тромбоза. По думите му рисковете при използването на втора доза от същата ваксина са доста по-малки спрямо тези при съчетание на ваксини с друга технология.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР