Половин България е в капана на опасното време. Дъждовете вече

...
Половин България е в капана на опасното време. Дъждовете вече
Коментари Харесай

Трима работници са били блокирани заради наводнението в Криводол

Половин България е в клопката на рисковото време. Дъждовете към този момент предизвикаха вреди в редица обитаеми места, а ситуацията на Северозапад остава усложнена. Няколко язовира са с сериозно високи води. В Криводол също имаше доста комплицирана обстановка. Трима служащи бяха блокирани в хранилища. Били са изведени без заплаха за живота, предава bTV.

В област Монтана ситуацията е динамична. Берковско село тази нощ бе наводнено. Около 80 къщи и дворове и други здания бяха залети. Заради пороите мост, под който е централен тръбопровод на локално село, пропадна. Хората са се пробвали да го закрепят, като са го вързали с въжета, тъй че да не се свлече още по-надолу. Стигна се и до проваляне на електрически дирек. Той зарежда с електричество селскостопански постройки в покрайнините на селото.

В Ягодово и Гаганица река Златица за малко излезе от корито си. Сложна е и ситуацията във Врачанско. Община Враца разгласи отчасти бедствено  състояние за село Лиляче, където също беше разрушена инфраструктура и бяха наводнени парцели.

Сложна е обстановката и във Видинско. В късните часове бяха наводнени улици и доста парцели. Кметът на община Димово сподели, че достъпът до селото е усложнен. Международният път е затворен заради срутване на останки от разрушена пътна инфраструктура.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР