Положителните тестове за коронавирус на двама души в Хонконг сложиха

...
Положителните тестове за коронавирус на двама души в Хонконг сложиха
Коментари Харесай

В Хонконг се появиха нови случаи на коронавирус за пръв път от 24 дни

Положителните проби за ковид на двама души в Хонконг сложиха завършек на 24-дневен интервал без нови случаи в града, поради който градът стартира да облекчава разпоредбите за обществено разграничаване.
Във финансовият център към този момент близо месец не беше записано локално предаване на болест - аршин, който постоянно се употребява от епидемиолозите, с цел да преценяват дали заболяването е била победена. Но през днешния ден, 13 май, чиновници обявиха, че 66-годишна жена и петгодишната ѝ внучка са тествали позитивно за вируса, съобщи БГНЕС.
Разследващите ги разказват като случаи на локално предаване, казвайки, че към момента се пробват да схванат по какъв начин по-възрастната жена се е заразила.
" Тя няма история на пътувания. Семейството ѝ няма история на пътувания и няма история на контакти с доказани случаи ", сподели доктор Чан Шукуан пред кореспонденти, като добави, че чиновниците възнамеряват да тестват съседите им.
За последните три седмици единствените нови случаи са били при 24 души, идващи от чужбина, които са сложени под карантина.
Новите инфекции ще провокират опасения, че към момента може да се появи ново развихряне на заболяването.
Въпреки близостта и връзките с континентален Китай, Хонконг задържа броя на инфектираните до към 1000 души с 4 смъртни случая, употребявайки интензивно проби и следене на контакти. Така градът избегна типа на суровите блокировки, следени другаде.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 13 май "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР