Положителните резултати от изследване за антитела не се считат за

...
Положителните резултати от изследване за антитела не се считат за
Коментари Харесай

Здравното министерство: Тестът за антитела не е основание за зелен сертификат

Положителните резултати от проучване за антитела не се смятат за задоволителни за издаването на документ за преболедуване. Това оповестяват от пресцентъра на Министерството на здравеопазването на страницата си във Фейсбук.

През май 2021 година Европейският център за профилактика и надзор на болесттите (ECDC) и Съвместният проучвателен център (JRC) разгласиха механически отчет с насоки по отношение на потреблението на проучвания за антитела за SARS-CoV-2 в подтекста на цифровите Коронавирус документи на Европейски Съюз. В документа се показва, че позитивен резултат от проучване за антитела не може да даде каквато и да е информация за момента на заразяване и не може да изключи протичаща понастоящем зараза.
ECDC направи обзор на заключенията от м. май и смята, че повдигнатите по-рано въпроси не престават да бъдат годни и че не са настъпили каквито и да е основни промени в научните доказателства.

В резултат на това Европейският център за профилактика и надзор на болесттите още веднъж акцентира, че позитивните резултати от проучванията за антитела не са задоволителни за издаването на документи за преболедуване.

Това се показва в Доклад на Комисията до Европейския парламент и Съвета по отношение на рамка за издаването, инспекцията и приемането на оперативно съвместими документи за имунизация против направено проучване за и преболедуване на COVID-19 (Цифров Коронавирус документ на ЕС), за улеснение на свободното придвижване по време на пандемията от COVID-19.

Въз основа на насоките от ECDC понастоящем Комисията не обмисля приемането на делегиран акт за изменение на Регламента за Цифровия Коронавирус документ на Европейски Съюз, с който да се даде опция за издаването на документи за преболедуване въз основа на проучвания за антитела. Комисията може да преразгледа мнението си въз основа на нови насоки от ECDC.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР