Положението не е никак розово. Програмата за развитие на селските

...
Положението не е никак розово. Програмата за развитие на селските
Коментари Харесай

Агроминистърът: Положението не е никак розово! Разплатени са едва 56% от европарите

" Положението не е по никакъв начин розово. Програмата за развиване на селските региони дружно с тази за “Околна среда” са на последни места по асимилиране на европарите. Има затлачени приеми с 3 години ". Такава оценка направи в петък новият длъжностен министър на земеделието Христо Бозуков, представяйки част от екипа си. Проверява се изкъсо работа на фонд “Земеделие”, Българската организация за сигурност на храните, подозрения за раздути публични поръчки в “Напоителни системи”, а до края на дни ще бъде въведен и мораториум за сеч на гори в зоните на реките и в туристическите обекти, стана още ясно от думите му.

Министърът още няма заместител, който да дава отговор за евросредствата, само че в екипа му влиза Георги Василев, който пусна запис с някогашния поземлен министър Десислава Танева, на който тя емоциално попита сектора дали да се хвалим какви измамници сме пред Европейска комисия.

Едва 56% усвоени агропари

Аграрният министър Христо Бозуков уточни, че паниките му идват, тъй като досега по Програмата за развиване на селските региони са изплатени. Министърът изрази опасения, че средствата ще се усвоят до 2023 година, когато изтича последния период за това.

На база на тези данни Бозуков уточни, че оценката му за активността на шефа на Държавен фонд “Земеделие” Васил Грудев се образува на база на установеното досега и добави, - “а то не е по никакъв начин розово” .
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР