Положен е първият пласт асфалт на булевард Панония“, т.нар. биндер,

...
Положен е първият пласт асфалт на булевард Панония“, т.нар. биндер,
Коментари Харесай

Напредват ремонтните дейности по булевард „Панония“ и централната пешеходна зона

Положен е първият слой асфалт на бул. „ Панония “, така наречен биндер, който се поставя под износващия слой, разяснява пред видински медии инж. Денислав Стаменов – старши специалист „ Улична и пътна мрежа “ към Община Видин.

Подменените пластове ще са с обща междинна дебелина 10 см. Тротоарните настилки се подменят с песъчлив асфалтобетон, също по този начин и бордюрите. Предвидени са местни поправки на булеварда за стабилизиране на основата поради пропаданията тук-там, породени от водния цикъл.

Стълбовете, които бяха сложени преди години за тролейбусния превоз, както и тротоарните плочки, се съхраняват в базите на Община Видин. Материалите, които са негодни, ще бъдат предадени за заличаване в депото за битови боклуци, добави още инж. Стаменов.

По плана е планувано създаване на велоалеи с широчина 1.50 м. До тях ще бъдат построени и паркоместата за транспортните средства. Вместо три дейни ленти, в този момент ще има две.

Община Видин е в непрекъсната връзка с органите на реда за обезпечаване на сигурността на придвижване и облекчение на трафика по булеварда.

„ Осъществява се засилен надзор, имаме подписани контракти за строително-монтажни работи, както и за строителен и авторски контрол. Ще бъде основана група от експерти от Общината за обезпечаване на спомагателен надзор “, сподели още по тематиката инж. Денислав Стаменов.

Освен ремонтните действия по бул. „ Панония “ специалистът разяснява и напредъка на ремонта на централната пешеходна зона. В момента се поставят бетоновите основи за паветата, които са планувани по плана. Ще бъде непокътната архитектурната визия по цялата дължина – от брега на река Дунав при Драматичния спектакъл до СУ „ Цар Симеон Велики “, увери инж. Стаменов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР