Полковникът от жандармерията Арно Белтрам, който се размени срещу заложник

...
Полковникът от жандармерията Арно Белтрам, който се размени срещу заложник
Коментари Харесай

Le Monde покъртително: Героят на Франция Арно Белтрам се венчал в реанимацията малко преди да умре за голямата си любов Мариел

Полковникът от жандармерията Арно Белтрам, който се замени против пленник в супермаркета във френския град Треб, се е венчал в болничното заведение малко преди да почине. Това оповестява „ Льо Монд “.

Както БЛИЦ заяви, 44-годишният Арно съумя да убеди 26-годишния преселник от Мароко Редуан Лакдим да пусне един от заложниците, които държал в супермаркета на 23 март, и той да влезе на негово място. При щурма на постройката Арно бил ранен с четири патрона и по-късно умря.

Свещеник направил бракосъчетанието в реанимацията. Отец Жан-Батист дошъл бегом в болничното заведение в Каркасон, страхувайки се да не закъснее.

Свещеникът от седмици взел участие в подготовката на сватбата на Арно и Мариел, които към този момент имали гражански брак. Църковният брак и сватбата трябвало да се състоят през юни.

„ Дадох му причестяване за брак и причастието на болните “, споделя Жан-Батист.

Белтрам работел в Париж, само че постоянно ходил в южната част на Франция на командировки. Там той срещнал Мариел, която е ветеринар и е ходила на задачи в Африка.

Със свещеника Арно се срещнал през лятото на 2016 година при обиколка на локалния манастир. „ Веднага имаше благосклонност, той е извънредно образован и самоуверен мъж и контактът незабавно се получи. Той беше мъж, който беше разкрил вярата “, споделя Жан-Батист.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР