Полковник с изключително много полети зад гърба си и един

...
Полковник с изключително много полети зад гърба си и един
Коментари Харесай

Ас на бойната ни авиация е катапултиралият пилот на Безмер

Полковник с извънредно доста полети зад тила си и един от най-хубавите водачи в бойната ни авиация е катапултиралия на авиобаза Безмер. Според БТВ  става дума за полковник Пейо Дончев.
Прочетете още
Полковник Дончев е бил част от командния състав на авиобаза Безмер като шеф щаб. Той е провел и управлявал доста учения с интернационално присъединяване. Асът е бил час от Командването на Военно-въздушните сили на България.

През 2021 година поема поста президент на изпълнителния ръб на Многонационална стратегия за подготовка на авиацията за специфични интервенции на НАТО.

W  програмата влизат четири източноевропейски страни – България, Словения, Унгария и Хърватия. Тя бе основана през декември 2019 година, като главната ѝ цел е да се улеснява обмяната на опит сред обособените страни при осъществяване на авиационни задания в полза на силите за специфични интервенции.

Су-25 е едноместен щурмовик с два мотора, основан в Съветския съюз. Самолетът е предопределен за близка въздушна поддръжка на сухопътните войски над бойното поле.

Страната ни има 14 броя от самолетите. От тях осем бяха осъвременени през 2020-2021 в Беларус.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР