Полковник доцент Георги Попов е новият заместник-началник на Военномедицинска академия

...
Полковник доцент Георги Попов е новият заместник-началник на Военномедицинска академия
Коментари Харесай

ВМА е с нов заместник-началник

Полковник доцент Георги Попов е новият заместник-началник на Военномедицинска академия по учебно-научната активност. Със заповед на министъра на защитата той е назначен и за заместител основен доктор на Въоръжените сили на Република България, оповестиха от здравното заведение.
Полковник доцент Георги Попов е роден на 5 ноември 1964 година. Завършва медицина в Медицинска академия-София през 1990 година. Има добити специалности по инфекциозни заболявания и по вътрешни заболявания.
През 2017 година приключва „ Здравен мениджмънт”. Доцент Попов е минал през разнообразни курсове по абдоминална ехография; по авиационна медицина, има стартирана специализация по военна терапия.
Защитава научна и просветителна степен “доктор” с дисертация на тематика “Вирусни хепатити в проведени колективи”, причислен за аспирантура и стартирана дисертация на тематика “Вирусни хепатити в проведени колективи – войскови, затвори”.
Завършил е няколко курса и специализации в чужбина, има опит от няколко задгранични задачи. В професионалната му визитка са записани и редица управителни длъжности. През 1990 година стартира като интерн във ВМА, а година по-късно е назначен за шеф на здравна работа във Военновъздушни сили – Божурище. Работи още като клиничен ординатор по инфекциозни заболявания. От 2015 година досега е специалист в НАТО. А от 2017 година досега е шеф на Катедра „ Инфекциозни Болести” към ВМА.
От 4 януари 2019 година е назначен за заместник-началник на ВМА по учебно-научната активност. Доцент Георги Попов е член на Академичния съвет на ВМА и хоноруван учител в СУ „ Св. Климент Охридски”. Членува още в Националния съвет по предварителна защита на СПИН, туберкулоза и полово излъчени инфекции; Българско сдружение по военна медицина; Българско сдружение по инфекциозни заболявания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР