Полк. Диман ГеоргиевВпечатли ме последния коментар на известния британски и

...
Полк. Диман ГеоргиевВпечатли ме последния коментар на известния британски и
Коментари Харесай

Как да разпознаем петоколонницте на Русия - британски военен експерт дава президента Румен Радев като пример

Полк. Диман Георгиев

Впечатли ме последния коментар на известния английски и натовски боен експерт  Глен Грант. Имам честа да го познавам персонално - той беше поканен в МО, с цел да подкрепи промяната в българската войска. По негово мнение, престоя му тук е бил безусловно неправилен, защото 

в България никой не желае промени в армията

 Ще изтъквам по памет негови думи от наш диалог, извършен преди да си тръгне от страната. “Тук никой не желае да разбере защо приказвам. Хората нямат интерес да се вършат промени и като че ли това състояние ги устройва. На работни срещи изпращат военнослужещи, които не могат да вземат управнически решения. Гледат ме с празен взор. Чакат да мине времето, несъмнено за срещите и да си тръгнат. Когато се пробвах да получа противоположна информация посредством въпроси, осъзнавах, че нито ме слушат, нито схващат защо става дума ”.

 От персоналната си процедура в структурите на МО, мога да дам един христоматиен образец. Преди 5-6 години от армията на Съединени американски щати беше утвърден и финансиран план за към милион $. Трябваше да бъдат направени две обикновени неща. Да се трансферира земя от МО на работа “Военна полиция ” и да се освободи американското “дарение ” от Данък добавена стойност, както се изисква съгласно американското законодателство. Но това не се случи за 4 години, поради бюрократите в МО, които за мен абсолютни 

съветски хибридчици

 Имам всички учредения да смятам, че плана все още е провален. 

Фрустриран от обстановката, в опит да задвижвам нещата и в символ на митинг подадох доклад за овакантяване на армията, който тогава не беше признат.

 Знаково е, че в разбора си господин Грант, разяснявайки тематиката за Украйна и някогашните социалистическите страни, неслучайно загатва българския президент Радев. Думите му ще ни даде отговор на всички въпроси, касаещи Българската войска и службите ни за сигурност. 

Ето в какъв подтекст загатва името на българския президент: “В Украйна върви спор за съветската пета колона и изключително за по този начин наречените “къртици ”, които работят в страната и работят срещу нейната сигурност по време на войната. Службите за сигурност към момента не са създали всичко належащо, с цел да бъдат разкрити и отстранени хората, които заемат основни позиции в силовите структури. Все отново не може да не се означи, че по този въпрос се работи доста по интензивно след началото на войната. Моята работа през последните 25 години в пост руски и пост комунистически страни ми разреши да схвана каква е същинската същина на тези хора. Как можем да разпознаем петоколонниците. Ето няколко основни знака:
1. Те се показват като бранители на националния интерес, само че постоянно звучат подправено и патетично. 
2. Опитват се да се сближат със “западните ” политици, посланици и специалисти. Ласкаят ги и ги хвалят за това, че поддържат Украйна/България. Тяхната съществена цел е да се слагат в удобни позиции и получат утвърждение, изразяващи се в достъп до образование в страни от Европейски Съюз и НАТО, военни учебни заведения, академии, курсове, пътувания. 
3. Те дискредитират и смачкват тези, които в действителност работят за страната си, разпространявайки клюки и клюки за тях. Използват тези похвати, с цел да очернят същинските патриоти пред съдружниците на България в Европейски Съюз и НАТО. За страдание посолствата (техните служби) постоянно падат в този капан. 
4. Те саботират промените в страните си, употребявайки най-различни извинения и бюрократични хватки. Целта е последователно да бъде смачкана всяка самодейност, последователно тя да заглъхне или да има отрицателен резултат, облагодетелстващ Русия.
5. Поставят на подчинените си, които работят против съветското въздействие, за страната си или съзнателно извършват съюзните си отговорности, безсмислени задания, които изяждат време и запас. 
6. Истинската им същина може да се разбере в случай че се проследят техните контакти и другарства в обществото. Помнете, 

задачата на къртиците е дълготрайно въздействие

 В непосредствен проект те могат да се преструват, че работят против съветското въздействие. Целта им е да овладеят страната и службите дълготрайно, което се реализира с продължителна подмолна работа. Винаги ми е предписание усещане, че президентът Радев, от натовска България е един положително надъхан към НАТО военачалник. Не заподозрях неговата проруска същина, до момента в който не стана президент и не отпътува за своето първо посещаване в Москва. Тук би трябвало да се означи, че не постоянно корумпираните чиновници работят за Русия. Но корупцията и нарушаванията на закона ги вършат податливи на съветското въздействие. Необходима е незабавна инспекция за преданост на всички хора, които работят със секретна информация. Бог да пази Украйна ”
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР