Поливните системи в Цар-Симеоновата градина в Пловдив изливат безконтролно литри

...
Поливните системи в Цар-Симеоновата градина в Пловдив изливат безконтролно литри
Коментари Харесай

Поливните системи в Цар-Симеоновата градина конкурират Пеещите фонтани– липсва само звук и светлина

Поливните системи в Цар-Симеоновата градина в Пловдив изливат безотговорно литри вода в продължение на няколко дни. За казуса алармира четец на TrafficNews , който в две следващи вечери следи водоподаването на системите, от които бликат литри вода.
Прочетете още
Оказва се, че напоителните системи се конкурират с шоуто на Пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина, защото височината на водата, която системите бликат, доближава тази на водното оборудване.  Единствената разлика сред тях и Пеещите фонтани е неналичието на звуково и светлинно шоу, само че това не значи, че атракцията е по-незабележима от жителите на града.

Пловдивчанинът описа, че във вечерта на 2 август е забелязал по какъв начин на няколко места в градинките, безусловно извира вода като шадраван. Мъжът е отишъл до кабината на общинска защита, където чиновниците обитават вечер, с цел да алармира за казуса. Охранителите са декларирали на мъжа, че ще предадат сигнала до Оперативна програма „ Градини и паркове ”, чийто ангажимент е и поддръжката на поливните системи.

Един ден по-късно обаче смяна няма. На 3 август мъжът още веднъж посещава парка, като за поредна вечер вижда по какъв начин от градинките не престават да извират литри вода.

Освен, че градинките подгизват и по този метод се унищожава зелената растителност, водата се разлива и по алеите, улиците и пътищата също подгизват, което е извънредно неприятно, споделя още той.

Мъжът изпрати до медията ни и видеоматериал, в който се виждат безотговорно изливащите се литри вода от поливните системи.

„ Някой не си е приключил работата, само че кой? Служителите ли не са предали сигнала до съответното дружество, или от предприятието не смятат за значимо да отстранят казуса и им е все тая, защото литрите вода, които се изливат ги плащаме ние жителите ”, разяснява още мъжът.

Предадохме сигнала до Оперативна програма „ Градини и паркове ” откъдето обявиха, че научават за казуса от медията ни. Досега не са знаели, защото поливната система е автоматизирана и работи през нощта, а никой не е подал сигнал в предприятието.

От там оповестиха, че при направената незабавна инспекция е открито, че при вандалска демонстрация са счупени всички пръскала на цялостен кръг от поливната система, които нощно време автоматизирано излизат над повърхността. От „ Градини и паркове “ увериха, че навреме ще бъдат инсталирани нови пръскала и означиха, че водата, с която се прави поливането не е питейна, а е от сонда. Напомнят, че телефонът за сигнали е 032/624 301.

Видео:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР