Полицията във Франция се подготвя за полуфинала на световното първенство

...
Полицията във Франция се подготвя за полуфинала на световното първенство
Коментари Харесай

Френската полиция се готви за безредици след полуфинала на световното

Полицията във Франция се приготвя за полуфинала на международното състезание по футбол на националния тим на " петлите " против Мароко след сбивания и редица произшествия в страната, последвали четвъртфиналната победа на Мароко над Португалия с 1:0 през предходната седмица.

Около 10 000 униформени чиновници ще бъдат мобилизирани в цялата страна, от които 5000 ще бъдат командировани в региона на Ил дьо Франс към Париж и към 2200 в самата столица, което е двойно повече от обезпечените от управляващите служители на реда за предходните основни мачове от Световната купа, сподели вътрешният министър Жералд Дарманeн по телевизия France 2, представена от БНР.

„ Нашите марокански другари, както и френските почитатели, са добре пристигнали да провеждат празненство и нашата работа не е да ги спрем да честват...но това ще би трябвало да стане при обезпечени оптимално положителни условия за сигурност “, сподели още Дарманeн.

Сблъсъци избухнаха в Париж на 10 декември вечерта, откакто Мароко се наложи над Португалия, защото празнуването на успеха с развяване на флагове, песни, танци скоро се трансформира в принуждение по улиците. Хулиганите счупиха витрини на магазини, принуждавайки униформените чиновници за битка с безредиците да употребяват сълзотворен газ.

Мароко е някогашна колония на Франция в Африка и в страната живее огромна мароканска диаспора, съсредоточена основно към Париж и крайбрежието на Средиземно море.

Въпреки че във Франция не съществуват данни за етническа принадлежност, съгласно оценките броят на франко-мароканците и мароканците, живеещи в страната, е към 1 милион.

Дарманeн сподели, че бул. " Шан-з-Елизе " в Париж, който постоянно е сборна точка за спонтанни спортни тържества, както и за демонстрации, няма да бъде затворен в сряда. Той обаче добави, че това може да стане в неделя вечерта след финала на Световното състезание в Катар.

Префектурата на полицията в Париж заяви, че силите за сигурност ще се съсредоточат върху региона към Шанз-Елизе, с цел да предотвратят вандализъм и експанзия.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР