Полицията в Саудитска Арабия арестува тази седмица йеменски гражданин, след

...
Полицията в Саудитска Арабия арестува тази седмица йеменски гражданин, след
Коментари Харесай

Луд поклонник отиде в Мека заради Елизабет ІІ. Резултатът

Полицията в Саудитска Арабия арестува тази седмица йеменски жител, откакто той популяризира в обществените мрежи информация за своето поклонническо пътешестване до Мека, където уважил паметта на кралица Елизабет Втора, съобщи Асошиейтед прес.

Поклонникът, чието име не е посочено, е разгласил по-рано тази седмица фрагменти, на които се вижда по какъв начин държи афиш в чест на починалата кралица от двора на Голямата джамия в Мека.

-->

Клипът бързо се популяризира в интернет, като провокира отвращение измежду благочестивите мюсюлмани и докара до ареста на мъжа за " нарушение на разпоредбите и инструкциите " на свещеното място. Силите за сигурност го предадоха на прокурор, с цел да му бъдат повдигнати обвинявания.

Голямата джамия, която е измежду най-свещените места в исляма, е недостъпна за немюсюлмани. Саудитска Арабия също по този начин не разрешава слагането на надписи и политически лозунги в свещения двор, защото се притеснява да не бъде наранена ислямската сензитивност. Кралица Елизабет, която умря предходната седмица, беше глава на Англиканската черква.

„ Умра (поклонение – бел. ред.) за душата на кралица Елизабет Втора, дано Аллах й даде мир на небето и я одобри измежду праведните ", гласеше плакатът на британски и арабски език.

Зад йеменския мъж се вижда бяло-сивият мраморен комплекс на джамията.

القبض على مقيم يمني صور نفسه وهو يعتمر عن الملكة إليزابيث
— ترند (@Trendnews)
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР