Полицията в провежда операция Почистване, свързана с разследването на престъпления

...
Полицията в провежда операция Почистване, свързана с разследването на престъпления
Коментари Харесай

Задържаха бивш ръководител на словашката полиция

Полицията в организира интервенция „ Почистване ”, обвързвана с следствието на закононарушения в редиците на правоохранителните органи, заяви телевизия ТАЗ.
Задържани са няколко индивида за разнообразни закононарушения, измежду които основаване и поддръжка на активността на проведена незаконна група и корист със служебно състояние.
Според информацията, интервенцията се организира на цялата територия на Словакия. Задържан е някогашният шеф на полицията и някогашния началник на националното звено по криминалистика Петр Храшек. Вилата на Гашпар се претърсва. Обиски се правят и в домовете на други неотдавна подали оставки високопоставени полицейски чиновници.
По информация на малкия екран, интервенцията е обвързвана с следствие за причастност на високопоставени чиновници на правоохранителните органи към престъпни закононарушения, в това число корупция.
Много от обвинените напуснаха постовете си след убийството на проверяващия публицист Ян Куциак на 21 февруари 2018 година Той разкри корупционни схеми измежду властовите структури, което докара до обществено-политическа рецесия в страната и оставката на премиера на Словакия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР